skip to Main Content

Er is nog geen definitieve planning voor de vervolgfases van de Gebruikersacceptatietest (GAT) en de 2 migratiemomenten. De ALV NEDU wil hiermee wachten tot issues in de centrale hub Nexus zijn opgelost.

 

EDSN en de system integrator werken op dit moment hard om de issues te verhelpen. Zodra de issues verholpen zijn kan de Functionele Acceptatietest (FAT) worden voortgezet met als doel dat de Centrale Markt Facilitering (CMF) de centrale hub Nexus kan accepteren. Hierna kunnen fases 2, 3 en 4 van de GAT met alle marktpartijen beginnen.

GAT-fase 2, 3 en 4
In fase 2 en 3 van de GAT wordt de communicatie via Nexus getest. In fase 4 kunnen marktpartijen testen of AS4-berichten in het correcte format worden gerouteerd door de centrale hub Nexus. Het is nu nog niet duidelijk wanneer deze fases van de GAT plaatsvinden. Ook de migratiemomenten zullen later worden bekendgemaakt.

Wel doorgaan met connecteren
De eerste fase van de GAT gaat gewoon verder. Daarin testen marktpartijen de connectiviteit met Nexus. Deze fase is losgekoppeld van de overige fases van de GAT en duurt nog 2 weken. De technische instructie om te connecteren vind je op mijnNEDU. Kom je daar niet uit? Maak dan gebruik van de ondersteuning van EDSN via projecten@edsn.nl.

Besluiten ALV NEDU
Hieronder lees je de besluiten van de ALV NEDU van 15 februari:

  • Besluit 1: Huidige planning van GAT en migratiemomenten is niet haalbaar en worden geschrapt van het issue & releasedashboard.
  • Besluit 2: Huidige voorbereiding en connectiviteitstesten tussen marktpartijen en centrale hub Nexus worden gecontinueerd.
  • Besluit 3: Migratiemomenten 1 en 2 worden voor onbepaalde tijd uitgesteld.
  • Besluit 4: Zodra CMF een betrouwbare planning kan afgeven over acceptatie van de centrale hub Nexus, worden door de ALV nieuwe data voor migratiemomenten vastgesteld. De vaststelling van deze nieuwe data vindt minimaal 8 weken voorafgaand aan deze nieuwe data plaats.
Terug naar overig nieuws