skip to Main Content

GTS, de regionale netbeheerders en de programmaverantwoordelijken gas gebruiken Nexus voor het wholesale-gasberichtenverkeer. Maar ook leveranciers maken er gebruik van. De applicatie wijzigt niet qua doel en functionaliteit. Er wordt bij de overgang gebruikgemaakt van het Domain Name System (DNS). Misschien moet je het IP-adres eerst whitelisten.Planning

  • Voor Nexus komt er een Gebruikersacceptatietest (GAT) om de overgang te faciliteren. In de periode van 15 maart 2021 tot en met 9 april neemt EDSN contact op met de bij ons bekende contactpersonen van de betrokken marktpartijen. Het gaat om dezelfde contactpersonen als bij de in 2020 afgeronde Themarelease AS2-AS4. Op die dag helpt EDSN je met het connecteren met de Nexus-cloudoplossing.
  • Op dinsdag 20 april start de transitie van de oude Nexus- naar de nieuwe Nexus-cloudoplossing. Om 19.00 uur wordt de nieuwe functionaliteit voor Nexus in gebruik genomen.

Wees goed voorbereid
Er is een fallback-optie gepland voor 28 april. EDSN staat klaar voor nazorg. Na 28 april is er geen fallback-optie meer. Ben je niet goed voorbereid op deze overgang en blijkt dat je het IP-adres had moeten whitelisten? Dan kun je na livegang van de nieuwe functionaliteit geen gebruikmaken van Nexus. Je moet dan na de livegang direct actie ondernemen om toegang te krijgen op de Nexus-cloud.

Terug naar overig nieuws