skip to Main Content

Op 26 september starten de Gebruikersacceptatietesten (GAT). Op mijnEDSN, mijnNEDU en op www.nedu.nl staat wanneer en in welke testgroep jouw organisatie is ingedeeld.

Tijdens de GAT heb je de mogelijkheid om te testen of decentraal doorgevoerde wijzigingen correct (blijven) functioneren met de centrale systemen bij EDSN. Met de GAT kun je je meteen ook voorbereiden op de kwalificatie.

1 week testen
Om de GAT zo soepel mogelijk te laten verlopen en om de workload voor EDSN en op de systemen gelijkmatig te verdelen is er een groepsindeling gemaakt. Alle marktpartijen zijn verdeeld over 5 groepen. Elke groep heeft 1 week tijd om te testen. Groep 1 start op maandag 26 september, groep 2 een week later, enzovoort.

Ook voor ODA’s
Als je als organisatie geregistreerd staat in het Portaal/C-AR, dan ben je ook opgenomen in de groepsindeling. Nieuw dit jaar is dat ook de ODA’s opgenomen zijn in de groepsindeling. De reden is dat er met de sectorrelease een P4-bericht is gewijzigd dat door ODA’s wordt gebruikt. Vanwege deze wijziging moet je als ODA de GAT doorlopen en je voor het bericht kwalificeren.

Wijziging? Geef het vóór 30 juni door
In welke groep jouw organisatie is ingedeeld, zie je op mijnEDSN en mijnNEDU en www.nedu.nl. Wil je wisselen van groep? Stuur dan een verzoek naar projecten@edsn.nl. Doe dit bij voorkeur vóór 30 juni. Dan proberen we je verzoek te honoreren. Daarna kunnen we dit niet garanderen. Op 30 juni publiceren we de definitieve groepsindeling.

Terug naar overig nieuws