skip to Main Content

Begin 2018 breekt een belangrijke fase aan van de Themarelease AS2-AS4 (TR AS2-AS4). Dan is de centrale hub Nexus gereed. Na de Functionele Acceptatietest (FAT) door de Kopgroep begint op 22 januari de Gebruikersacceptatietest (GAT). Vanaf 8 januari kun je je al voorbereiden om eventuele vertragingen tijdens de GAT voor te zijn.

In 2018 gaat het wholesale-gasberichtenverkeer definitief veranderen. Vanaf 11 april verloopt dit uitsluitend via de hub Nexus. Peer-to-peer-communicatie is daarna niet meer mogelijk. Voor jou als marktpartij is een werkende verbinding met Nexus dus essentieel. Daarom is het belangrijk dat alle betrokken marktpartijen de verbinding met Nexus en de werking ervan vooraf uitgebreid kunnen testen. Dit gebeurt tijdens de GAT. De GAT start op 22 januari. Binnen je eigen testgroep krijg je de gelegenheid om uitwisseling van wholesale-gasberichtenverkeer te testen. Hiervoor richten we een Nexus-testomgeving in.

Goede voorbereiding vanaf 8 januari
Nu kan het gebeuren dat je tijdens de GAT ontdekt dat je niet op de testomgeving kunt komen. Het risico is dat je daardoor niet de noodzakelijke tests kunt uitvoeren. Om verrassingen te voorkomen geven we op verzoek van de marktpartijen de toegang tot de testomgeving eerder vrij. Al op 8 januari kun je connectie maken. Zo zie je of de toegang werkt en kun je met vertrouwen de GAT tegemoet zien.

Lees nu de testdocumentatie
Download nu alvast de technische informatie voor de GAT. Je vindt die op de pagina releasedocumentatie op de NEDU-website. Eventuele problemen meld je via projecten@edsn.nl.

Voorlichting: alles over de GAT
Op 16 januari organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst. Hierin staat de GAT centraal.

Terug naar overig nieuws