skip to Main Content

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de Themarelease 2021 (TR2021). Op mijnNEDU vind je hiervoor alle startdocumenten, ook als je niet lid bent van NEDU.Geen toegang tot mijnNEDU?
Heb je geen toegang tot mijnNEDU? Meld je dan eerst aan via mijnnedu@nedu.nl. De documentatie is vrij toegankelijk voor leden, niet-leden en andere geïnteresseerden.

Ook voor gewijzigde documenten
Op ThemaRelease 2021 vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de TR2021. Als er documentatie wijzigt door een Request for Change (RFC), dan vind je de RFC en de gewijzigde documentatie ook hier. Het is belangrijk als projectmanager deze pagina regelmatig te bezoeken.

Onderwerpen

  1. Issues, MSP-R, BRS: hier vind je de issues die in scope zijn van de themarelease (de eerste tranche van Allocatie 2.0), de gewijzigde Markt- en Subprocessen NEDU – Retailprocessen (MSP-R) en de Business Requirements Specifications (BRS; een nieuw type document).
  2. Berichtdefinities en servicebeschrijvigen: dit is de informatie over nieuwe en gewijzigde berichten in XML-format en de toelichting hierop via de servicebeschrijvingen of business services.
  3. RFC’s: hier staan de door de ALV NEDU vastgestelde Requests for Change. Het zijn de goedgekeurde RFC’s. Doordat de eerste tranche van Allocatie 2.0 nieuw en complex is, zijn er ten opzichte van reguliere release meer RFC’s. Houd jezelf op de hoogte door regelmatig deze pagina te bezoeken, dat voorkomt dat je het verkeerde bouwt! Er zijn 7 RFC’s vastgesteld met impact op de documentatie. 1 RFC verkleint de scope van de TR2021 en 1 RFC is hierdoor teruggetrokken.
  4. Projectmanagement: hier zijn alle projectgerelateerde documenten verzameld, zoals onder meer het Projectinitiatiedocument (PID), het Communicatie- en Marketreadinessplan en de acceptatiecriteria.
  5. Testen: kijk hier alvast voor het Mastertestplan. In juli voegen we het GAT-plan (voor de Gebruikersacceptatietest) toe en in Q4 de groepsindeling.
  6. Transitie: hier vind je het generieke Transitieplan. In juli komen hier de specifieke transitieproducten, zoals bijvoorbeeld procesafspraken en entry- en exitcriteria. Ook zijn er documenten te vinden over de implementatiestrategie bij go live en de facilitering van de duale fase.
  7. Voorlichting: hier vind je de generieke voorlichting over Allocatie 2.0 zoals die in november 2019 is gegeven. Ook komen hier de sheets van de voorlichting van 23 maart 2021 te staan en de Q&A op grond van de vragen gesteld tijdens deze voorlichting.
Terug naar overig nieuws