skip to Main Content

Afgelopen weekeinde was de dry run van de Sectorrelease 2017/Voorjaarsrelease 2018 (SR2017/VR2018). Na afronding is de Kopgroep Testen op maandag begonnen met testen.

Tijdens de dry run werd de nieuwe software voor de systemen C-AR, CER en TMR op de ACT-omgeving van EDSN uitgerold. De nieuwe software bevat de functionaliteit voor ‘Meer leveranciers op één aansluiting’ (MLOEA) en de maatregelen uit het Actieplan Dataveiligheid. Tijdens de uitrol bleek de data-uitwisseling tussen C-AR en TMR niet volledig te werken en was er extra tijd nodig. De SR NEDU besloot tot een fall back van 2 uur. Binnen dit window werd het probleem opgelost en zaterdag om 15.00 uur was er een go. De centrale systemen gingen om 16.00 uur weer open.

Tests Kopgroep
Op de ACT-omgeving voert de Kopgroep sinds maandag 27 november testen uit. De deelnemers van de Kopgroep zijn Enexis, Stedin, Alliander, Eneco, Nuon en Essent. Zij zullen de centrale software-oplossing in samenspraak met de eigen decentrale systemen testen.

GAT vanaf 8 januari
Vanaf 8 januari is het de beurt aan alle marktpartijen om te testen volgens de planning van de GAT-groepsindeling (Gebruikersacceptatietest). De indeling vind je op mijnNEDU. Partijen die niet tot de Kopgroep behoren maar toch vóór de GAT willen testen, kunnen door EDSN slechts in beperkte mate ondersteund worden. De partijen uit de kopgroep hebben prioriteit.

Terug naar overig nieuws