skip to Main Content

De dry run voor de sectorrelease van vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus is succesvol verlopen. Aan alle entry- en exitcriteria werd voldaan. De stuurgroep van de dry run gaf zaterdag om 17.05 uur een go voor de live-gang op de ACT-omgeving.

Met de live-gang op de ACT-omgeving start ook de kopgroep met testen. 3 netbeheerders en 1 leverancier zullen 4 weken lang de nieuwe functionaliteiten testen. Ook voeren zij gezamenlijk een kleine ketenregressie uit. Daarna is het de beurt aan de overige marktpartijen om te starten met de Gebruikersacceptatietest (GAT). De 1e groep begint op 26 september.

Aanvullende set transitieplannen
Dit voorjaar heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het ontwerpbesluit Administratieve volumeherleiding gepubliceerd. Dit ontwerpbesluit is nu definitief. De Stuurgroep Releases NEDU (SR NEDU) en de ALV NEDU hebben de bijbehorende Request for Change (RFC) goedgekeurd en vastgesteld. Voor dit nieuwe deel van het project wordt een aanvullende set transitiedocumentatie geschreven met onder meer procesafspraken en een transitieplan.

Terug naar overig nieuws