skip to Main Content

De eerste fase van de Gebruikersacceptatietest (GAT) is afgerond. Daarin is het alle deelnemende marktpartijen gelukt te connecteren met de testomgeving van de centrale hub Nexus. Zodra de laatste issues in de hub zijn opgelost, komen de volgende fases van de Functionele Acceptatietest (FAT) en de GAT aan bod.

In totaal namen 41 partijen deel aan de test. Zij hebben zich volop ingezet om connectie te maken met de testomgeving van Nexus. Dankzij hun inspanningen wist maar liefst 100% van de deelnemende partijen uiteindelijk te connecteren.

GAT-fases 2, 3 en 4
Na het mooie resultaat van de connectiviteitstesten zijn er nog 3 GAT-fases. Hierin wordt de communicatie via Nexus getest (fase 2 en 3) en of AS2- en AS4-berichten in het correcte format worden gerouteerd door de centrale hub (fase 4). Omdat er nog enkele hardnekkige issues in de centrale hub verholpen moeten worden, kunnen deze vervolgfases nog niet worden gestart. Daarvoor moet eerst de FAT door EDSN en door de kopgroep van marktpartijen zijn afgerond. Deze acceptatietesten beginnen pas als de laatste issues in de hub zijn opgelost.

Binnenkort nieuwe planning
Binnenkort wordt een nieuwe planning vastgesteld en gecommuniceerd voor het vervolg van de GAT. Die wordt zo snel mogelijk via deze nieuwsbrief bekendgemaakt.

Terug naar overig nieuws