skip to Main Content

De Gebruikersacceptatietest (GAT) van de Sectorrelease 2017/Voorjaarsrelease 2018 (SR2017/VR2018) loopt ten einde. Daarmee stopt ook jouw mogelijkheid om te testen hoe je een KSA-bestand kunt aanbieden voor de initiële verlading door EDSN. In het aanbieden van bestanden worden nog veel fouten gemaakt.

Voor leveranciers is het belangrijk om te weten hoe je een KSA-bestand opmaakt en correct aanlevert. Zij moeten uiterlijk 21 maart een bestand aangeleverd hebben aan EDSN met daarin de klantsleutels van de aansluitingen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Op mijnNEDU en mijnEDSN staat een gebruikershandleiding.

Veelgemaakte fouten
Leveranciers konden het proces rond het verladen van de klantsleutels testen tijdens de GAT. Slechts enkele partijen deden het direct goed. Daarom zetten we de meest voorkomende fouten bij het aanbieden van bestanden voor de KSA-verlading op een rij:

  1. Verkeerde bestandsnaam. Zorg ervoor dat er geen spaties in staan. Heel belangrijk is dat de juiste EAN-code van je organisatie in de bestandnaam staat. Gebruik dus geen fictieve code of een code van een marktlabel dat onder jouw organisatie valt.
  2. Verkeerde opmaak. Controleer de specificaties, bijvoorbeeld over de notatie van komma’s.
  3. Verkeerde leverancier. Noteer in het bestand altijd de leverancier die geregistreerd staat op de aansluiting. Dit kan dus ook de EAN-code zijn van een marktpartij.
  4. Verkeerde aansluitingen. Neem in het bestand alleen aansluitingen op waar ook echt een leverancier op zit.

Lees de handleiding op mijnNEDU
Tot slot: lees de handleiding goed door en bekijk daarin de voorbeelden. Het document staat op mijnNEDU: SR2017/projectmanagement/transitie/gebruikershandleiding KSA 1.2.

Terug naar overig nieuws