skip to Main Content

Vanaf 23 september start de Gebruikersacceptatietest (GAT) voor de Sectorrelease 2019 (SR2019). Deze release heeft 2 issues. IC220 ‘Gesloten distributiesystemen (GDS)’, dat op 1 december 2019 live gaat, en IC180 ‘Netverliezen gas’, dat functioneel live gaat op 1 januari 2020.IC180 testen
IC180 is vorig jaar al technisch live gegaan. Het kon daarom toen ook al getest worden. Er zijn echter partijen die destijds niet getest hebben en dit alsnog willen doen. Dit is voor hen altijd mogelijk op de ACT-omgeving met door hen zelf aan te maken testdata. Daarvoor is dus geen aanvullende actie nodig.

Tot 31 oktober 2019
De GAT is gepland van 23 september tot en met 31 oktober 2019. Het gaat om vrije testen. Het staat jou dus vrij om één of beide issues te testen. Omdat het een kleine release betreft, hebben we geen testgroepen ingedeeld. Veel partijen hebben aangegeven GDS pas te willen testen als er vraag is naar een GDS.

Impact issues
Twijfel je of je wilt testen? Bekijk hieronder een overzicht van de impact van de twee issues. Het kan je helpen bij je besluit om wel of niet te testen.


Testen? Meld je aan

Wil je testen? Dan zou het fijn zijn als je een e-mail stuurt naar projecten@edsn.nl om aan te geven dat je meedoet aan de GAT.

Terug naar overig nieuws