skip to Main Content

Dit weekend kan de livegang van de Themarelease 2021 (TR2021) – Tranche 1 Allocatie 2.0 van start gaan. De Stuurgroep Releases NEDU (SR NEDU) heeft vandaag geconstateerd dat aan alle entrycriteria is voldaan. De stuurgroep besluit daarom een Go te geven voor de start van de deployment.Deployment: systemen 23 uur niet beschikbaar

  • Bij de deployment gaat het om 2 centrale systemen; C-ARM (van EDSN) en de Market-Market-Communication (MMC) Hub (van TenneT). C-ARM is niet beschikbaar van vrijdag 18 maart 20.00 uur tot en met zaterdag 19 maart 19.00 uur. De MMC Hub blijft wel beschikbaar voor de al bestaande berichtenuitwisseling. De nieuwe berichten van TR2021 – Tranche 1 zullen vanaf zaterdag 19.00 uur beschikbaar zijn.
  • De SR NEDU heeft zaterdag om 16.00 uur een toetsingsmoment. Dan beslist de stuurgroep aan de hand van de exitcriteria of er een Go is voor go live of dat het Fallbackplan in werking treedt.

Planning Go go live (happy flow)

  • Bij een Go voor de go live, zijn zaterdag 19 maart vanaf 19.00 uur de systemen weer beschikbaar. Het duurt dus 3 uur na het toetsmoment voordat de systemen weer worden vrijgegeven.

Planning fallback (unhappy flow)

  • Wat als de SR NEDU geen Go geeft op zaterdag 16.00 uur? Dan voeren we het Fallbackplan uit.
  • De SR NEDU heeft de mogelijkheid om de go live 16 uur uit te stellen.
  • Op zondag 20 maart 8.00 uur is een tweede toetsingsmoment door de SR NEDU van de exitcriteria.
  • Is er een Go op zondagochtend? Dan zijn de systemen om 11.00 uur dezelfde dag beschikbaar. Ook hier duurt het dus 3 uur na het toetsmoment voordat de systemen weer worden vrijgegeven.
  • Is er geen Go? Dan loopt de fallback door tot zondag 16.00 uur.
  • Op zondag om 16.00 uur is er een weer een conference call door de SR NEDU. We beoordelen of alsnog aan de exitcriteria is voldaan. Bij een Go gaan de systemen zondag om 19.00 uur open; opnieuw 3 uur na het toetsmoment. Zo niet, dan stellen we de livegang verder uit en komt de ALV NEDU op maandagochtend bijeen om tot een besluit te komen.

Gevolgen fallback voor meetverantwoordelijken
Een fallback kan ook gevolgen hebben voor de instapplanning van meetverantwoordelijken in de duale fase. Dit heeft in eerste instantie alleen betrekking op de partij die als eerste instapt. Over deze gevolgen zal direct contact worden opgenomen met deze partij.

Fallback plan op mijnNEDU
Het Fallbackplan en de verschillende scenario’s kun je vinden op mijnNEDU: ‘Release’, ‘TR2021-tranche 1 A2.0’, map ‘6. Transitie’, Fallbackplan.

Wij wensen alle marktpartijen een voorspoedige deployment toe. Succes!

Terug naar overig nieuws