skip to Main Content

Op 16 april wordt fase 2 van de Gebruikersacceptatietest (GAT) gestart. Dit heeft de Stuurgroep Releases NEDU (SR NEDU) op dinsdag 10 april besloten. Fase 2 van de GAT begint met het bevestigen van de connectiviteit met de centrale hub Nexus.

De blocking issues in de centrale hub zijn verholpen. Daardoor kon de Functionele Acceptatietest (FAT) door zowel EDSN als de kopgroep van marktpartijen van start gaan. Beide testen zijn inmiddels met succes afgerond.

Planning GAT
Nu de FAT is afgerond, kun je als marktpartij beginnen met de GAT. De planning is als volgt:

  • Vanaf 16 april staat de 2e GAT-fase in het teken van connectiviteit. De eerste week wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat jij en andere marktpartijen nog steeds connectie kunnen maken met de hub.
  • Op 23 april gaat de 2e GAT-fase verder. Hierin test je de communicatie via de hub en wordt het 1e migratiemoment gesimuleerd.
  • Vanaf 30 april draait ook de 3e GAT-fase om de communicatie via de hub en wordt het 2e migratiemoment gesimuleerd.
  • Op 7 mei start de 4e GAT-fase, die 2 weken duurt. Daarin wordt getest of AS2- en AS4-berichten in het correcte format worden gerouteerd door de centrale hub.

Testen met AS4-protocol? Meld je uiterlijk 19 april aan
Nog niet iedere marktpartij kan berichtenverkeer testen met het AS4-protocol. Tijdens de 4e fase van de GAT is daar wel gelegenheid voor. Wil je daarvan gebruikmaken? Meld je hiervoor uiterlijk 19 april aan via projecten@edsn.nl.

Belangrijk: de productieconnectiviteitstest
Op 14 mei, tijdens de laatste fase van de GAT, start de productieconnectiviteitstest. Het is belangrijk dat je daaraan meedoet, want hiermee controleer je of je kunt connecteren met de productieomgeving van de hub. Begin mei geven we hierover meer uitleg tijdens de laatste voorlichtingssessie. Die kun je heel efficiënt online bijwonen.

Terug naar overig nieuws