skip to Main Content

In de ALV NEDU van 9 maart 2016 zijn de Business Requirement Specifications (BRS) P4 v7.0 vastgesteld. Het gaat om een geschoonde versie en een versie waarin de wijzigingen zijn bijgehouden. Nu blijkt dat in de geschoonde versie niet alle wijzigingen zijn meegenomen. Hierdoor is de nieuwe foutcode 039 opgeschoond zonder dat dit de bedoeling was.

In de geschoonde versie (BRS P4 v7.0) staat foutcode 039 nog ten onrechte op foutcode 015. In de versie ‘BRS P4 v6.99 wijzigingen bijhouden’ is die wel correct te zien als foutcode 039. Deze versie met bijgehouden wijzigingen klopt dus. Daar zie je in de tabel met afwijsredenen/foutcodes de foutcode 039 ‘niet op afstand uitleesbare slimme meter’ staan. De ALV heeft deze versie met foutcode 039 vastgesteld en daarom is de foutcode onderdeel van de procesdocumentatie.

Juiste versie op mijnNEDU
Op mijnNEDU staat nu ook de versie BRS P4 v6.99 wijzigingen bijhouden. We raden aan om deze versie te gebruiken. Want versie BRS P4 v7.0 wordt pas na de live-gang van Sectorrelease 2016 aangepast via de erratumlijst.

Terug naar overig nieuws