skip to Main Content

Deze week is de laatste geplande Gebruikersacceptatietest (GAT). De GAT biedt jou een uitgelezen kans om te controleren of je de berichtdefinities goed hebt geïmplementeerd.

Het aantal partijen dat aan het testen is, is lager dan verwacht. In de 1e groep is ongeveer 40% klaar met testen en heeft 21% van de partijen aangegeven niet te gaan testen. Van de overige partijen is een klein deel nog bezig met testen. Andere deelnemers zijn nog niet begonnen. In de 2e GAT-groep is het aantal partijen dat de GAT succesvol heeft afgerond slechts 30%. In de 3e groep, die deze week aan het testen is, is 8% gereed.

Houd je status goed bij
Mogelijk zijn er partijen die de GAT wel hebben afgerond, maar die dit nog niet hebben bijgewerkt in Clixz. Pas in dat geval de status in Clixz alsnog aan.

Vergeet niet te testen!
Voor zowel het C-AR als P4 zijn er aangepaste berichtdefinities. Wanneer je deze niet goed implementeert, krijg je na live-gang een foutmelding als respons op je ingestuurde requestbericht. Tijdens de GAT-periode kun je testen of je alles goed geïmplementeerd hebt. Daarmee voorkom je dat je in productie tegen problemen aanloopt. Maak dus gebruik van de GAT om je voor te bereiden op de go live! Je kunt nog gebruikmaken van de uitloopweek van 13 tot en met 17 maart.

Hulp nodig?
Loop je met het testen tegen problemen aan? Of lukt het niet om in te loggen in Clixz? Stuur dan een e-mail naar projecten@edsn.nl.

Terug naar overig nieuws