skip to Main Content

Bij leveranciers is een groeiende behoefte om de centrale systemen 24/7 te kunnen raadplegen. Vooral om klanten op elk moment een passend ‘Aanbod op Maat’ (AoM) te kunnen doen. Door een vervroegde go live is dit al vanaf 14 juli 2019 mogelijk.Om in de praktijk elk moment een AoM mogelijk te maken is afgelopen maart de bouw gestart van de oplossing: een kopie van het Centraal Aansluitingenregister (C-AR), inclusief het Contracteinderegister (CER). Hierdoor zijn de benodigde data ook beschikbaar tijdens geplande onderhoudswerkzaamheden.

Livegang tijdens gepland onderhoud
Aanvankelijk was gepland om de oplossing in september 2019 live te brengen. Er is echter besloten de implementatie eerder plaats te laten vinden. Reden is de goed verlopen bouwfase, maar ook een aangekondigde freeze vanuit het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM). De go live vindt nu plaats tijdens het geplande onderhoud van 14 juli 2019.

Testen door leveranciers
Voor de livegang hoeven leveranciers zelf geen aanpassingen in hun systeem te verrichten. Wel zal een kopgroep van leveranciers zo snel mogelijk beginnen met testen. De kopgroeptesten zijn van 3 tot en met 14 juni. Overige leveranciers kunnen daarna deelnemen aan de markttesten, als ze dit willen. De markttesten vinden plaats van 17 tot en met 28 juni.

Testen op PRF-omgeving
Daarnaast zijn er ook testen op de PRF-omgeving gepland. Deze omgeving komt het meeste overeen met de operationele omgeving, maar is niet eerder beschikbaar. Deze testen starten medio juni en zijn randvoorwaardelijk om live te kunnen gaan.

Meld je aan voor de markttesten
Voor het deelnemen aan de markttesten, wordt een call georganiseerd. Wil je je hiervoor aanmelden of heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur dan een e-mail naar projecten@edsn.nl.

Terug naar overig nieuws