skip to Main Content

Op maandag 29 januari heeft de Stuurgroep Releases NEDU (SR NEDU) definitief gekozen voor een nieuwe GAT-planning. Vanaf aanstaande maandag kun je beginnen met het testen van de connectiviteit.

 

EDSN en de system integrator hebben nogmaals hun verwachting uitgesproken dat de centrale hub Nexus 31 januari gereed is. Daarom kan de Functionele Acceptatietest (FAT) door de kopgroep van marktpartijen starten op 5 februari. Dit gebeurt na afronding van de FAT door EDSN.

GAT-fase 1
Tegelijk met de FAT kopgroep marktpartijen start op 5 februari fase 1 van de Gebruikersacceptatietest (GAT). Daarin testen de marktpartijen de connectiviteit met Nexus. Deze fase is losgekoppeld van de overige fases van de GAT en duurt in totaal 4 weken.

Instructies voor connecteren
Voor alle fases van de GAT zijn marktpartijen in groepen verdeeld. De groepsindeling en planning staan op mijnNEDU. Hier vind je ook de technische instructie om te connecteren. Kom je daar niet uit? Maak dan gebruik van de ondersteuning van EDSN via projecten@edsn.nl. Op de dag van jouw GAT-groep kun je ook op locatie in Amersfoort ondersteuning krijgen van EDSN en de system integrator om connectie tot stand te brengen.

GAT-fase 2, 3 en 4 vanaf 5 maart
Zodra de FAT-kopgroep officieel is afgerond, starten de volgende fases van de GAT. In fase 2 en 3 wordt de communicatie via Nexus getest. In fase 4 gaat het om de vraag of AS4-berichten in het correcte format worden doorgegeven aan de ontvangende partijen. Volgens de nieuwe planning beginnen deze fases op 5 maart en niet op 12 maart, zoals in de voorlopige nieuwe GAT-planning stond. Voor de start van fase 2, 3 en 4 komt nog een nieuw beslismoment van de SR NEDU.

Terug naar overig nieuws