skip to Main Content

Op dinsdag 14 september organiseren we de tweede voorlichting over de Themarelease 2021 (TR2021) – Tranche 1 van het programma Allocatie 2.0. De voorlichting staat onder meer in het teken van de testen en de verplichte kwalificatie. Begin juli ontvang je ook de market readiness. Vul deze online enquête in, zodat we je beter kunnen faciliteren met de voorlichting.Voorlichting dinsdag 14 september 2021
De voorlichting vindt dinsdag 14 september 2021 plaats van 9.30 tot 12.00 uur. Je verneemt dan meer over de voortgang van de bouw van de centrale systemen, de semantische- en connectietesten met de Markt-Markt-Communicatie (MMC) Hub van TenneT en de verplichte prekwalificatie om in januari te mogen beginnen met de Gebruikersacceptatietest (GAT).

Testen, kwalificatie en livegang
In de voorlichting gaan we ook in op de Functionele Acceptatietest (FAT). De kopgroep start daarmee op 6 december 2021. Op 3 januari 2022, direct na het kerstreces, begint de Gebruikersacceptatietest (GAT). Het merendeel van de markt zal daaraan deelnemen. Na afloop van jouw testen moet je verplicht kwalificeren: zowel voor de aansluiting op het centrale systeem van het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM) als voor de aansluiting op het centrale systeem van de MMC Hub. Voor de MMC Hub moet je je dus 2 keer kwalificeren. Ten slotte word je meegenomen in alle transitieplannen en de implementatiestrategie. We zullen uitleggen dat een aantal marktrollen via een big bang live gaan op 18 maart 2022 en andere marktrollen een duale periode krijgen.

Uitnodiging voor de voorlichting
De bij ons bekende projectmanagers of primair gemachtigden van NEDU-leden ontvangen een uitnodiging voor de voorlichting op 14 september. Wil je je nu al aanmelden? Dat kan via projecten@nedu.nl. Binnen een week ontvang je dan de uitnodiging via Microsoft Outlook.

Market readiness
Begin juli ontvangen projectmanagers of primair gemachtigden ook de market readiness. Dit is de monitoringtool van NEDU om te controleren in hoeverre de markt is aangehaakt op deze eerste grote release van Allocatie 2.0. Vul deze korte enquête in. Dan kunnen we je ook beter faciliteren op de voorlichting.

Terug naar overig nieuws