skip to Main Content

Onderdeel van de Najaarsrelease 2018 is issue IC180 ‘Netverliezen gas’. Een definitief besluit over de invoeringsdatum van het issue is nog niet genomen in Den Haag. Daarom geven ALV NEDU-leden alleen een Go voor de technische livegang op 24 november en niet voor de functionele invoeringsdatum.

 

De functionele livegang van het issue stond gepland op 1 januari 2019. Maar in het Kamerbesluit ontbrak een bijlage, waardoor het besluit niet volledig was. Aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zijn Kamervragen gesteld over de invoeringsdatum. De minister verwacht zelf dat de invoeringsdatum 1 januari 2020 zal zijn. Er loopt echter ook een bezwaar tegen wijziging van de oorspronkelijk invoeringsdatum.

Geen GO voor functionele livegang
Op dit moment is het niet duidelijk wat de invoeringsdatum is van IC180, omdat er geen besluit ligt. Op 24 november gaat de sector alleen technisch live. De laatste ALV NEDU van 2018 kan gebruikt worden om namens de NEDU-leden de functionele livegang uit te stellen tot nader order. Bij de Go van de go live voor de releases in het najaar geven ALV NEDU-leden dus alleen een Go voor de technische livegang van IC180 op 24 november en niet voor de functionele livegang op 1 januari 2019.

Terug naar overig nieuws