skip to Main Content

Op woensdag 13 oktober vond een extra ALV NEDU plaats. Hierdoor zijn opnieuw enkele belangrijke documenten voor de Themarelease 2021 (TR2021) – Tranche 1 Allocatie 2.0 vastgesteld en ter informatie aangeboden.Documenten kwalificatie MMC Hub
Voor het kwalificeren voor de Markt-Markt-Communicatie (MMC) Hub van TenneT zijn 2 documenten ter informatie naar de ALV NEDU gestuurd. Het gaat om een toelichting op de kwalificatie (‘Marktketenrisico’s en mitigatie A2.0 TR2021 Tranche 1 TenneT’) en om het kwalificatieplan zelf. Je kunt ze vinden op MyTenneT en op mijnNEDU: ‘Release’, ‘TR2021-tranche 1 A2.0’, ‘Kwalificatie MMC-hub’.

Kwalificatie moet vóór 1 december
Marktpartijen moeten zich kwalificeren om op 19 maart live te kunnen. Het aantal balance responsible parties (BRP’s) en meetverantwoordelijken dat zich tot nu toe gemeld heeft om het kwalificatietraject in te gaan, loopt nog achter op de planning. Partijen hebben tot 1 december 2021 de tijd om zich te kwalificeren.

Vastgestelde documenten voor transitie
Voor de transitie zijn de volgende documenten vastgesteld: de procesafspraken, de communicatie- en commandostructuur en de entry- en exitcriteria. Ook deze producten zijn te vinden op mijnNEDU: ‘Release’, ‘TR2021-tranche 1 A2.0’, ‘Transitie’.

Terug naar overig nieuws