skip to Main Content

Vandaag ronden we de één na laatste week van de Gebruikersacceptatietest (GAT) af. In vergelijking met vorige releasejaren zijn er veel partijen die nog niet begonnen zijn met de GAT. Ook zijn er veel partijen die wel begonnen zijn, maar de GAT nog niet hebben afgerond. Wie de GAT niet afrondt, kan zich niet kwalificeren. En kwalificatie is nodig om toegang te behouden tot de betreffende berichten op de centrale systemen.

Mogelijk zijn er partijen die de GAT wel hebben afgerond, maar dit niet hebben bijgewerkt in Clixz. Dit heeft direct consequenties voor het aantal partijen dat gekwalificeerd is. Dit aantal is nog heel erg laag en blijft sterk achter bij de verwachting. Op basis van de planning moet dit rond de 50 – 60% zijn. Maar het percentage blijft steken op een gemiddelde van 23%. Van de leveranciers is slechts 25% gekwalificeerd en van de ODA’s pas 7%.

Kwalificatie is verplicht
Let op: kwalificatie is verplicht om gebruik te kunnen maken van de berichten! Niet gekwalificeerd betekent dat je terugvalt op handmatig werken via de WebGUI.

Er is een eindsprint nodig
Over een 1 maand is de go live en over 2 weken versturen we de Market Readiness met de vraag of je klaar bent voor de go live. Er moet echt een eindsprint komen voor de meeste partijen.

Hieronder vind je een overzicht van de status van de GAT en de succesvol afgeronde kwalificaties.


Terug naar overig nieuws