skip to Main Content

Bij het NEDU Bureau werken we in het hart van de energiesector. Hier houden we ons samen met zo’n 100 marktpartijen dagelijks bezig met de verbetering en vernieuwing van processen rond gegevensuitwisseling. We treden op als onafhankelijk adviseur in een krachtenveld van verschillende belangen.

 

Faciliteren
Met ons team ondersteunen we de verschillende overlegorganen van NEDU. We faciliteren de democratische besluitvorming binnen de energiesector. Dit doen we door overleggen inhoudelijk voor te bereiden, marktpartijen te bevragen, consequenties van oplossingsrichtingen inzichtelijk te maken en oplossingen te toetsen.

Afspraken vastleggen
Onze consultants ondersteunen bij het beschrijven van de te wijzigen marktprocessen en verwerken nieuwe afspraken in issues. Een issue bevat een bondige analyse van het probleem, afbakening van de scope en een of meer oplossingsrichtingen. Ook nemen we in het issue op wat er precies moet wijzigen voor de nieuwe afspraken in de marktprocesmodellen (MPM’s), detailprocesmodellen (DPM’s) en Informatiecode. We werken dit verder uit in servicebeschrijvingen en berichtdefinities. Bij elkaar vormen ze de ingangsdocumentatie om de wijzigingen met een release in te voeren.

Processen bewaken
Faciliteren betekent ook processen managen. Als ervaren projectmanagers leggen we de scope van releases en scopewijzigingen vast. Bijvoorbeeld bij de sectorreleases die we eenmaal per jaar uitvoeren. Hiervoor zetten we een compleet traject op van voorlichtingssessies, communicatiemiddelen en enquêtes om de voortgang te monitoren.

Nadenken over de toekomst
De sector staat aan de vooravond van grote veranderingen. Denk aan de opkomst van warmtenetten en het dichtdraaien van de gaskraan. Of aan het groeiend aantal collectieven op lokale platforms en het flexibel beprijzen van energie. Hoe vangen we dit in nieuwe marktprocessen? Wat doet dit met de uitwisseling van gegevens? We faciliteren daarom niet alleen oplossingen voor de wet- en regelgeving van vandaag, we denken ook strategisch na over de ontwikkelingen van morgen.

Wie is wie?
Met een team van 12 professionals leiden we de gegevensuitwisseling in de energiesector in goede banen. Ieder vanuit zijn of haar eigen expertise. Maak kennis met ons team.

Vacatures
Heb jij affiniteit met energie en ICT? Kun jij marktontwikkelingen vertalen naar de beste technische, tactische en strategische oplossingen? Of onze processen secuur en daadkrachtig ondersteunen? We zijn geregeld op zoek naar professionals die ons team versterken.

Hoewel we nu geen vacatures hebben, maken we altijd plek voor goede mensen. Ben jij ervan overtuigd dat jij helemaal bij ons past? Vind je dat wij jouw capaciteiten goed kunnen inzetten? Verblijd ons met jouw open sollicitatie. Stuur je cv met motivatie naar: hedy.hendrix@nedu.nl