skip to Main Content

Op zondag 20 juni 2021 zal EDSN om 22.00 uur nogmaals de P4-applicatie (voor het uitlezen van slimme meters) omschakelen naar SIV (Service Integratie Voorziening). De issues waar we op 7 juni 2021 tegenaan liepen, zijn inmiddels opgelost. Op dit moment wordt door veel marktpartijen getest op de acceptatieomgeving.Whitelisting SIV IP-adres
We vragen marktpartijen nadrukkelijk om de 2 IP-adressen voor de acceptatie- en productieomgeving te whitelisten en vervolgens te testen tegen de acceptatieomgeving. Eerder maakten we de IP-adressen al bekend:

  • 45.13.85.135 voor acceptatie (pp4-test.edsn.nl)
  • 81.17.49.116 voor productie (p4.edsn.nl)

Alleen door te testen tegen de acceptatieomgeving, kun je nagaan of je ook na de omschakeling een succesvolle verbinding kunt leggen met P4 SIV. Het whitelisten en testen kan tot zondag 20.00 uur.

Whitelisting voor fallbackscenario
Omdat EDSN bij de vorige go live een rollback heeft moeten uitvoeren, is er ook nu gewerkt aan een noodoplossing. EDSN zal in dat geval Portal P4 naar de cloud verplaatsen. Voor deze cloud-oplossing moet je een ander IP-adres gebruiken en whitelisten:

  • 129.159.206.59 (p4.edsn.nl)

We adviseren je nadrukkelijk om dit IP-adres nu al te whitelisten voor uitgaand verkeer. 

Als we gebruik gaan maken van de noodoplossing, word je hier maandagavond over geïnformeerd.

Nazorg op maandag
Is de livegang succesvol verlopen? Dan kan het zijn dat EDSN maandag contact met je opneemt om te controleren of het P4-berichtenverkeer ook voor jou als marktpartij succesvol verloopt.

Voortgang en vragen
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de voortgang van de transitie. Heb je voorafgaand aan de livegang vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via servicedesk@edsn.nl of per telefoon 033 422 46 20.

Terug naar overig nieuws