skip to Main Content

Wat zijn de wijzigingsvoorstellen voor de overkoepelende Informatiecode Elektriciteit en Gas? Welke afspraken gelden voor marktpartijen? Een deel van deze informatie staat op de website van NEDU. Maar per 1 januari 2020 vindt u de meeste sectordocumenten op mijnNEDU.

 
Sectordocumentatie op deze website:

Sectordocumentatie op mijnNEDU:

 • Releasedocumentatie
  Lees meer over de lopende releases. Alle informatie die nodig is om een sector- of themarelease tijdig en volledig te doorlopen staat onder Release. Denk aan het Projectinitiatiedocument (PID), het test- en transitieplan, issues, berichtdefinities en servicebeschrijvingen, mits vastgesteld door de ALV NEDU.
 • Sectorplanning
  Welke issues zijn er en wanneer worden ze ingevoerd?
 • Wholesale elektriciteit
  Binnen NEDU werken alle marktrollen momenteel aan een beschrijving van het toekomstig marktmodel voor wholesale elektriciteit. Denk aan meetdataprocessen, allocatie, settlement en reconciliatie. Het huidige model ligt vooral vast in codes en issues.
 • Wholesale gas
  In het huidige Marktmodel Wholesale Gas staan wholesale processen beschreven rond bijvoorbeeld balancering, near realtime allocatie en offline allocatie. Overige afspraken liggen vooral vast in codes en issues.
 • Klantprocessen
  Benieuwd naar processen rond zaken zoals het wijzigen van energieleverancier, verhuizen en het uitlezen van slimme meters? Raadpleeg het document Markt- en subprocessen NEDU Retailprocessen (MSP-R).
 • Servicebeschrijvingen
  Vind hier alle actuele servicebeschrijvingen.
 • Berichtdefinities en overige documenten
  Bekijk het actuele overzicht van berichtdefinities en andere documenten.

Nog geen toegang tot mijnNEDU?
mijnNEDU is er voor leden van NEDU. Niet-leden kunnen toegang krijgen tot alle sectordocumentatie van mijnNEDU die vastgesteld is in de ALV NEDU. Hebt u nog geen toegang tot mijnNEDU? Vraag een gratis account aan via: mijnnedu@nedu.nl.

Bij de ontwikkeling en het beheer van deze website neemt NEDU de grootste mogelijke zorgvuldigheid in acht. NEDU staat niet in voor de actualiteit, juistheid en volledigheid van de op www.nedu.nl geboden informatie en is in geen geval aansprakelijk voor schade die ontstaat door gebruikmaking van de op deze website aangeboden informatie.