skip to Main Content

Op 4 maart heeft de ALV NEDU de ingangsdocumenten van de Sectorrelease 2020 (SR2020) vastgesteld. Daarmee kan het project van start gaan. Op 10 maart gaven we voorlichting over de inhoud en de impact van de SR2020. Op mijnNEDU.nl vind je behalve de ingangsdocumentatie ook de presentatie en de Q&A van de voorlichtingssessie.Ingangsdocumenten
De ALV NEDU heeft bijna alle ingangsdocumenten vastgesteld. Het gaat onder meer om het Projectinitiatiedocument (PID), het plan voor de Gebruikersacceptatietest, de acceptatiecriteria, de Markt- en Subprocessen NEDU – Retailprocessen (MSP-R, voorheen de Marktprocesmodellen (MPM’s) en Detailprocesmodellen (DPM’s) van de klantprocessen), de berichtdefinities en de servicebeschrijvingen. Alle ingangsdocumentatie is te vinden op mijnNEDU.

Informatie van de voorlichting
Op dinsdagochtend 10 maart gaven we uitgebreid voorlichting over de SR2020. Veel marktpartijen zegden hun deelname af vanwege hun bedrijfsbeleid rond het coronavirus. Toch waren er circa 70 mensen aanwezig. Het was goed om te zien dat de belangstelling zo groot was, omdat de sectorrelease aanzienlijke veranderingen met zich meebrengen voor marktpartijen. In een zeer inspirerende sessie hebben we met hen de scope en de impact van de SR2020 doorgenomen. Bekijk de presentatie en de Q&A op mijnNEDU.

Voortgang en RFC’s
Inmiddels is het aanpassen van de centrale systemen in gang gezet. Voor de komende ALV NEDU van 14 april zullen alle transitieproducten aangeboden worden. Indien nodig zullen we de al vastgestelde ingangsdocumentatie updaten en opnieuw laten vaststellen in deze ALV. Er is al een Request for Change (RFC) vastgesteld: RFC 224.1 ‘Veldlengte fysieke capaciteit in berichten’. Op de komende ALV wordt een nieuwe RFC ingediend, die ook impact heeft op een aantal services.

Toegang mijnNEDU
Heb je nog geen toegang tot mijnNEDU? Vraag een gratis account aan via: mijnnedu@nedu.nl.

Terug naar overig nieuws