skip to Main Content

Sogeti zal per 1 juni een datacenter sluiten. EDSN host daar 3 applicaties: TMR, P4 en Nexus. Vanwege de sluiting is inmiddels een andere, modernere oplossing gevonden om de applicaties te hosten. Hoe werkt dit?Overgang versoepelen met DNS
We willen de overgang voor jou als marktpartij zo soepel mogelijk laten voorlopen. Daarom wordt gewerkt met een zogenoemd Domain Name System (DNS). Door alleen de numerieke waarde van de server in het verwijsrecord van de DNS-server te wijzigen zijn er voor jou geen wijzigingen nodig in de (aanroep van) webservices. De DNS-server vertaalt als het ware het opgeroepen IP-adres (of IP-nummer).

IP-adres whitelisten
Door het DNS heeft de overgang naar een andere manier van hosten voor jou als marktpartij bijna geen impact. Wel kan het voorkomen dat je eerst het IP-adres moet whitelisten om gebruik te maken van de applicaties TMR, P4 of Nexus. Voeg hiervoor het nieuwe IP-nummer toe aan de whitelisting-functionaliteit.

Goed voorbereiden
Voorkom dat je geen toegang meer hebt tot TMR, P4 of Nexus. Lees daarom alvast meer over hoe je je voorbereid op de nieuwe hosting:
TMR: voor regionale netbeheerders en leveranciers
P4: voor regionale netbeheerders, leveranciers en ODA’s
Nexus: voor GTS, programmaverantwoordelijken gas, regionale netbeheerders EN leveranciers

Terug naar overig nieuws