skip to Main Content

Op 31 augustus is in de ALV NEDU het testplan voor de Gebruikersacceptatietest (GAT) vastgesteld. In dit testplan staat de planning beschreven en hoe de GAT werkt.

In het plan vind je bijvoorbeeld hoe de groepsindeling van de GAT tot stand is gekomen. Maar ook wat we van jou als marktpartij verwachten bij het testen. En hoe je testdata kunt aanmaken.

Voorbereiding kwalificatie
Tijdens de GAT kun je testen of de wijzigingen in je decentrale systeem nog goed werken met het centrale systeem bij EDSN. Door tijdens de GAT te testen kun je je ook voorbereiden op de kwalificatie. De kwalificatie heb je nodig om aangepaste en nieuwe berichten na go live te mogen gebruiken op productie.

Status bijhouden in Clixz
In het GAT-testplan lees je verder een toelichting op het bijhouden van je testvoortgang in Clixz. Op basis van de status in deze online tool bepalen we wanneer je de GAT hebt afgerond. Het afronden van de GAT is een vereiste voor alle marktpartijen om je te mogen kwalificeren. Het is dus belangrijk om de GAT te doorlopen en je testvoortgang goed te registreren.

Lees het testplan
Je vindt het GAT-testplan bij de SR2016-documenten op MijnNEDU, MijnEDSN en de website van NEDU.

Terug naar overig nieuws