skip to Main Content

Op 23 maart is een succesvolle voorlichting geweest over de Themarelease 2021 (TR2021), de eerste tranche van Allocatie 2.0. De bouw aan het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM) en de Markt-Markt-Communicatie (MMC) Hub verloopt volgens planning.

 

De online voorlichting trok een recordaantal deelnemers. Op het piekmoment stemden 129 mensen af op de presentatie, die begon met een inkijkje in de programmastructuur. Er volgde een uitleg waar het programma Allocatie 2.0 nu staat qua planning maar ook qua inhoudelijke aanpassingen aan de scope.

Uitleg TR2021
Na de algemene uitleg over Allocatie 2.0 gingen verschillende sprekers in op onderdelen van de implementatie van de TR2021. Wat zijn de issues, de Business Requirements Specifications (BRS), berichtdefinities, servicebeschrijvingen en de impact op de centrale systemen? Ook C-ARM en de MMC Hub, het testen, de transitie, monitoring en planning kwamen aan bod.

Informatie op mijnNEDU
Het projectteam heeft de voorlichting als zeer prettig ervaren en dankt alle deelnemers. De voorlichtingsheets staan inmiddels op mijnNEDU. De Q&A volgt. Ga naar Releases en klik op ‘TR2021-tranche 1 A2.0’ en vervolgens op de map Voorlichting. Ook de Engelse vertaling is hier vóór het einde van april te vinden. De vertaler gaat ook aan slag met de Q&A.

Bouw en interne testen
De bouw aan C-ARM en de MMC Hub verloopt volgens planning. De interne testen tussen C-ARM en de MMC Hub zijn gestart en de feedback is optimistisch. Alle stoplichten staan momenteel op groen. De Kopgroep Transitie is bezig om de invoeringsstrategie van de duale fase te verfijnen. De verschillende werkgroepen werken aan producten die de invoering van de TR2021 zo geruisloos mogelijk moeten doen verlopen.

Tweede tranche Allocatie 2.0
Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor de tweede tranche van Allocatie 2.0 in volle gang. De issues in scope zijn binnenkort gereed. Dit wordt in de implementatie separaat ingevoerd. Er komt dus een nieuwe release voor de tweede tranche. Het projectteam houdt je via deze nieuwsbrief op de hoogte.

Terug naar overig nieuws