skip to Main Content

De ALV NEDU heeft op 28 september de transitieproducten vastgesteld voor de SJV-aanpassing. De transitie is een gevolg van het besluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de aanpassing van het SJV. Deze transitie maakt deel uit van de Sectorrelease 2016.

De ALV NEDU had op 6 juli al een belangrijke Request for Change (RFC) vastgesteld rond het ontwerpbesluit. Lees ons eerdere bericht hierover. Nu heeft de ALV NEDU de volgende transitieproducten vastgesteld:

  • Transitieplan SJV-aanpassing
  • Procesafspraken SJV-aanpassing
  • Entry- en exitcriteria SJV-aanpassing
  • Fallbackplan SJV-aanpassing met advies over te volgen scenario.

Aanvullende acceptatiecriteria
In maart heeft de ALV NEDU de acceptatiecriteria voor de sectorrelease al vastgesteld. Door de SJV-aanpassing zijn die aangevuld met de acceptatiecriteria voor de SJV-aanpassing. Ook deze aangevulde acceptatiecriteria zijn door de ALV NEDU op 28 september vastgesteld. Al deze producten kun je vanaf 29 september vinden op mijnNEDU.

2 en 3 oktober: 1e transitietest
Zondag 2 en maandag 3 oktober zal de 1e transitietest van de SJV-herberekening plaatsvinden. Tijdens deze test zullen we de werkzaamheden simuleren die eind dit jaar op 1e en 2e kerstdag plaatsvinden.

Geef je op voor de dry run
In november organiseren we de dry run voor de SJV-herberekening. Het is een voorbereiding op de go live. Voor de dry run zoeken we nog deelnemers. Zij kunnen dan alvast de implementatie op hun eigen systemen testen. Als marktpartij kun je je opgeven via projecten@edsn.nl.

Terug naar overig nieuws