skip to Main Content

Op 26 en 27 augustus voeren we een dry run uit. Deelnemers kunnen dan alvast de implementatie van de sectorrelease op hun eigen systemen testen. Voor de dry run ontbreken nog een grote leverancier en een grote programmaverantwoordelijke. Wil je deelnemen? Geef je dan nu op.

De dry run is een voorbereiding op de go live van eind november. We geven hiermee marktpartijen de gelegenheid om hun decentrale systemen te testen. Aan de dry run doen minimaal 3 regionale netbeheerders mee, CGI als system integrator en EDSN. Daarnaast is een grote leverancier en programmaverantwoordelijke nodig.

Wat houdt deelname in?
Voor de dry run neem je kennis van het bijbehorende draaiboek. Je participeert in testscenario’s in jouw rol als leverancier of programmaverantwoordelijke. Hiervoor moet je berichten die EDSN stuurt, kunnen verwerken in je eigen backend-systeem na deployment en conversie. Denk aan gewijzigde masterdata of een gewijzigd extract van aansluitingen.

Wat is de planning?
Hou in je planning rekening met een 2-wekelijkse deelname in de Klankbordgroep Transitie (KBG Transitie). Tijdens de dry run, op 26 en 27 augustus, ben je betrokken bij het testen. Dit kan op locatie of van op afstand. Eveneens ben je actief betrokken bij de go live in het weekend van 26 november. Ook dat kan ‘on site’ of ‘remote’.

Geef je uiterlijk 17 juli op
Wil je meedoen aan de dry run? Geef je dan uiterlijk 17 juli op via: projecten@edsn.nl.

Terug naar overig nieuws