skip to Main Content

De Stuurgroep Releases NEDU (SR NEDU) heeft vrijdag 25 oktober om 10.00 uur een Go gegeven voor de update van de centrale hub Nexus. Daarmee gaat in principe ook de migratie van AS4-Gzip naar AS4-Octet-stream dit weekend van start. Er is vanaf 16.00 uur geen berichtenverkeer mogelijk voor wholesale gas. Dit geldt voor partijen die AS4 of AS2 gebruiken.Groen licht
De SR NEDU heeft groen licht gegeven op basis van het vrijgaveadvies over het behalen van de entrycriteria. Verder werden er geen decentrale issues geconstateerd die de update in de weg staan.

Hub volgens nieuwe eisen
Verloopt de update naar wens, dan functioneert de hub volgens de eisen uit issues SC002 en TC034. Berichten via de hub hebben dan het ENTSO-G AS4-profiel versie 3.5 inclusief het juiste contenttype Octet-stream en met GCM-encryptie.

Start migratie op zaterdag 10.00 uur
De update is onderdeel van de migratie van AS4 met contenttype Gzip naar AS4 met contenttype Octet-stream. Deze migratie vindt plaats in het weekend van 26 en 27 oktober. Als de update van de centrale hub voldoet aan alle exitcriteria, besluit de SR NEDU op zaterdag 8.00 uur om verder te gaan met de migratie. Hierover word je geïnformeerd.

Einde migratie op zaterdag 17.00 uur
Het migratiewindow duurt ten minste tot zaterdag 17.00 uur, met een mogelijke verlenging tot zondag 27 oktober 17.00 uur. Na het migratiewindow is er weer normaal berichtenverkeer mogelijk. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Terug naar overig nieuws