skip to Main Content

Op dinsdag 7 november vond de eerste voorlichtingsbijeenkomst voor de Themarelease AS2-AS4 (TR AS2-AS4) plaats. Het was de kans voor projectmanagers en andere betrokkenen om meer te horen over de themarelease en vragen hierover te stellen.

Voor een groep van ongeveer 50 genodigden gaven verschillende leden van het projectteam TR AS2-AS4 een presentatie over de belangrijkste aspecten van de themarelease. Het begon met een uitleg over de reden van het project. AS2 is een verouderd protocol dat niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen en EU-richtlijnen. Vandaar dat een overgang naar AS4 noodzakelijk is, zoals omschreven is in de issues SC002 (‘Uitfaseren AS2’) en TC034 (‘Overgang van AS2 naar AS4 gas’).

En de naam is … Nexus
Wat we benadrukten, is dat de overgang naar AS4 in fases gebeurt. We richten ons nu uitsluitend op fase 1, waarin het berichtenverkeer via een nieuwe, centrale hub gaat verlopen. Die gaat in mei 2018 live. Tijdens de voorlichting legden we uit wat de rol en de functionaliteit van de centrale hub precies is. En we onthulden de naam van de hub: Nexus, wat in het Latijn ‘verbinding’ of ‘link’ betekent.

2e voorlichting op 16 januari
In de voorlichting maakten we verder de precieze implementatiemomenten duidelijk en gaven we een inkijkje naar de Gebruikersacceptatietest (GAT) in januari. Als voorbereiding op de GAT organiseren we op 16 januari 2018 de 2e voorlichtingssessie. Reserveer alvast ruimte hiervoor in je agenda.

Presentatie
Bekijk de volledige presentatie op mijnNEDU of op de NEDU-website.

Terug naar overig nieuws