skip to Main Content

De Gebruikersacceptatietest (GAT) verloopt nog steeds voorspoedig. Deze week is groep 6, de een-na-laatste GAT-groep, van start gegaan. Van de al voltooide GAT-groepen heeft de meerderheid zich al gekwalificeerd.

 

De dagelijkse calls met de GAT-groepen helpen heel goed voor het inzicht in hun voortgang van het testen. Bovendien helpen de deelnemende partijen elkaar onderling, bijvoorbeeld door EAN-codes te delen. Het werkt goed om met het team via de calls antwoord te geven op vragen.

Meeste partijen meteen gekwalificeerd
De meeste partijen kwalificeren zich meteen na de GAT. De eerste 5 GAT-groepen konden zich al kwalificeren. Van de partijen die dat moesten, heeft tot nu meer dan 66% in absolute zin zich gekwalificeerd. Er zijn 2 partijen die zich kwalificeerden via de nieuwe kwalificatiestraat. De overige partijen kozen voor de gebruikelijke methode via de ACT-omgeving van het Portaal/C-AR (Centraal Aansluitingenregister) en de DAT-omgeving van het TMR (Toegankelijk Meetregister).

Let op: kwalificatie verplicht
Je bent wettelijk verplicht om je te kwalificeren voor gewijzigde of nieuwe services die je gebruikt na go live. Dit waarborgt de kwaliteit van het berichtenverkeer tussen marktpartijen en de centrale systemen. De toegang tot de systemen kan je ontzegd worden als je je niet kwalificeert.

Terug naar overig nieuws