skip to Main Content

Deze week is de Gebruikersacceptatietest (GAT) van start gegaan. Voor alle deelnemers is het belangrijk om de status in Clixz bij te houden.

Voor de Sectorrelease 2016 is de Functionele Acceptatietest (FAT) afgerond en vrijgegeven. Vóór de start van de GAT is het merendeel van de bevindingen opgelost.

Start 1e GAT-testgroep
Op maandag 26 september is de GAT gestart. Hiervoor vond in de ochtend via een conference call een kick-off plaats voor alle partijen in testgroep 1. We bespraken onder andere wat er tijdens de GAT van hen verwacht wordt en welke openstaande bevindingen er op dat moment nog waren. Zo kunnen ze hier tijdens het testen rekening mee houden. Daarnaast was er ook gelegenheid voor de partijen om vragen te stellen over deze testperiode.

5 weken testen
De GAT heeft een looptijd van 5 weken. Op de 6e week staan geen tests gepland. Die week is bedoeld als uitloopweek of kan gebruikt wordt voor eventuele hertests.

Houd je status in Clixz bij
Elke maandag is er een kick-off met de groep die in die week is ingedeeld om te testen. Op de woensdag erna krijgen partijen die nog niet begonnen zijn aan de GAT een herinnering. Dit gebeurt op basis van hun status in Clixz. Wie na hun testweek de tests niet heeft afgerond, ontvangt op de dinsdag erna een herinnering. Het is dus belangrijk dat partijen hun voortgang goed bijhouden in Clixz.

Voorwaarde voor kwalificatie
Het afronden van de GAT is een vereiste om je te mogen kwalificeren. Elke marktpartij moet zich kwalificeren om toegang tot de centrale systemen te behouden. Dat geldt alleen niet voor WebGUI-gebruikers.

IC178 testen
Ben je een leverancier en wil je de IC178 (‘Individuele slimme meterallocatie’) testen? Dan moet je eerst in het C-AR de systeemfunctie ‘ChangeOfAllocationMethod’ toevoegen. Zonder deze systeemfunctie kun je de allocatiemethode niet wijzigen.

Vragen?
Heb je een vraag over het testen? Stuur dan een e-mail naar: projecten@edsn.nl. Als je een bevinding hebt, kun je hiervoor een bevindingentemplate invullen en deze naar hetzelfde e-mailadres sturen. Je vindt de bevindingentemplate bij de SR2016-documenten op mijnNEDU, mijnEDSN en de website van NEDU.

Terug naar overig nieuws