skip to Main Content

Op 26 september begint de Gebruikersacceptatietest (GAT). Hiervoor heb je van tevoren testdata nodig. Als je die door de netbeheerder wil laten aanmaken, moet je dat uiterlijk 26 augustus bij hem aanvragen. Zo weet je zeker dat je ze op tijd hebt.

Als marktpartij heb je 1 week de tijd om binnen een groep te testen. De definitieve GAT-groepsindeling is op 30 juni gepubliceerd op mijnNEDU, mijnEDSN en op www.nedu.nl.

Geanonimiseerde of fictieve testdata
Als voorbereiding moet je testdata hebben. Deze testdata zijn geanonimiseerd of fictief. Voor Portaal/C-AR kun je dit op 3 manieren aanmaken:

  1. Overleg met collega’s in jouw GAT-groep wie testdata kan uitvoeren op basis van een echte marktrol en marktpartij.
  2. Maak de testdata zelf aan met behulp van je fictieve marktrollen op de ACT-omgeving.
  3. Vraag testdata aan bij de netbeheerder van je GAT-groep met het aanvraagformulier (zie uitleg hieronder). In dit formulier staan verschillende gestandaardiseerde testdataprofielen waaruit je kunt kiezen. Eventueel kun je via het opmerkingenveld afwijkende profielen aanvragen.

Hoe vraag je testdata aan?
Het aanvraagformulier voor testdata vind je op mijnNEDU en mijnEDSN bij de SR2016-documenten. Dien het ingevulde formulier in bij de netbeheerder van jouw GAT-groep. Doe dit vóór 26 augustus. Want dan heb je de garantie dat de testdata beschikbaar zijn bij de start van de GAT. Ben je later, dan heb je die zekerheid niet.

P4: maak gebruik van de teststraat
Voor P4 kun je bij het testen gebruikmaken van de EDSN P4-teststraat. Een overzicht van de aansluitingen waarmee je in de teststraat kunt testen, vind je op mijnNEDU en mijnEDSN bij de SR2016-documenten. Als ODA vind je dit overzicht bij de beheerdocumentatie van P4 op mijnEDSN.

Terug naar overig nieuws