skip to Main Content

Zowel leveranciers als ODA’s moeten zich kwalificeren voor de Voorjaarsrelease 2017. Zij dwingen kwalificatie af door het juist implementeren van de berichtdefinities. Om daar zeker van te zijn kunnen zij tijdens de Gebruikersacceptatietest (GAT) vrijwillig testen.

Kwalificatie voor leveranciers en ODA’s
Voor de leveranciers en ODA’s bevatten de nieuwe requestberichten alleen wijzigingen van technische aard. Hierdoor hebben we besloten af te zien van kwalificatiescenario’s, kwalificatieverslagen en certificaten. Belangrijk is wel om de nieuwe berichtdefinities goed te implementeren. Anders heb je geen toegang meer tot het systeem en diskwalificeer je jezelf. Tijdens de GAT-periode kun je vrijwillig testen tegen de P4-teststraat. Voor ondersteuning stuur je een hulpvraag naar projecten@edsn.nl.

Kwalificatie voor netbeheerders
Netbeheerders zijn de verzenders van een responsbericht. Als dat niet goed geïmplementeerd wordt, hebben alle leveranciers en ODA’s daar last van. Vandaar dat er voor netbeheerders ook een kwalificatietraject is. Dit bestaat uit het klaarzetten van testdata voor 2 scenario’s (‘040 foutcode retourneren’ en “Reading’ van verplicht naar optioneel’). Vervolgens haalt EDSN met berichten de data op en controleert of de respons voldoet. Is dat het geval, dan is de kwalificatie afgerond. Net als vorig jaar word je als netbeheerder door EDSN benaderd om dit traject in gang te zetten.

Terug naar overig nieuws