skip to Main Content

Voor 24 maart 2018 moeten leveranciers zorgen voor de initiële vulling van de centrale klantsleuteladministratie (KSA). Hoe dit het beste kan gebeuren? Neem deel aan de Werkgroep Transitie KSA, die daarover afspraken maakt.

In de informatiebijeenkomst op 20 juni gingen we in op de transitie van de Sectorrelease 2017 (SR2017). Een belangrijk onderdeel is de initiële vulling van de KSA. Als leverancier moet je vóór de livegang op 24 maart de klantsleutels aanleveren voor alle aansluitingen waarvoor je verantwoordelijk bent.

Afspraken over transitie
De bedoeling is dat je als leverancier een bestand aanlevert met daarin je eigen aansluitingen aangevuld met de eerste 4 cijfers van de geboortedatum (dd-mm) van de klant en/of de laatste 3 cijfers van zijn of haar IBAN-nummer. Verdere afspraken, zoals over uitwisselingskanalen, bestandsformaten en aanlevermomenten, worden gemaakt met de Werkgroep Transitie KSA.

Meld je aan voor de werkgroep
Wij zoeken nog leveranciers om deel te nemen aan de werkgroep. MAIN Energie, De Vrije Energie Producent (DVEP) en Anode hebben zich al aangemeld. Meld je ook aan via projecten@edsn.nl. Dit kan tot en met 28 juli. De werkgroep zal in september van start gaan en komt vooralsnog 2-wekelijks bijeen.

Terug naar overig nieuws