skip to Main Content

Op maandag 28 september start de Gebruikersacceptatietest (GAT) van de Sectorrelease 2020 (SR2020) volgens een strakke planning. Iedere deelnemer heeft een week om te testen. Hoe gaan we precies te werk tijdens een testweek?

 

Voorbereiding
Ter voorbereiding is het belangrijk dat je toegang hebt tot de testomgeving. Vergeet niet om eerst decentraal systeemfuncties toe te voegen en de inhoud van WSDL’s aan te passen. Je hebt testdata klaar staan en je hebt aan het Projectteam SR2020 doorgegeven welke testscenario’s je tijdens de centraal gestuurde GAT wilt doorlopen.

Weekplanning
In de GAT-groepsindeling zie je wanneer jouw organisatie aan de beurt is om te testen. Op maandag 28 september om 9.00 uur start groep 1. Om 13.00 uur op dezelfde dag gaat testgroep 2 van start. Op maandag 5 oktober beginnen op dezelfde tijden respectievelijk groep 3 en groep 4, op maandag 12 oktober groep 5 en 6. Op maandag 19 oktober is het ten slotte de beurt aan groep 7. De week van 26 oktober gebruiken we als uitloop.

Uitnodiging kick-off
De start op maandag gebeurt in de vorm van een kick-off via Microsoft Teams. De ons bekende contactpersoon van elke deelnemende partij krijgt voor de Team-sessie een uitnodiging van testcoördinator Jorik van Vilsteren. De uitnodiging wordt in de week vóór het testen gestuurd. Heeft jouw organisatie de agenda-uitnodiging in Teams gemist? Geef dit direct door aan projecten@edsn.nl.

Testprocedure en bevindingen
Op 8 september heeft het Projectteam SR2020 al een e-mail gestuurd aan contactpersonen met een uitleg over de werkwijze voor het testen. In de kick-off gaan we hier dieper op in. Ook op de manier waarop je bevindingen doorgeeft. Is er sprake van een hoge bevinding die we niet in dezelfde testweek kunnen oplossen? Dan kun je dit later in de GAT-periode testen.

Voortgang
Na de kick-off op maandag is er dagelijks overleg op hetzelfde tijdstip (9.00 uur of 13.00 uur) om de voortgang te bespreken. Wie niet aanwezig is bij de kickoff, noch reageert op oproepen om deel te nemen aan de GAT, melden we definitief af.

Vragen?
Vragen over het testen kun je sturen naar projecten@edsn.nl.

Terug naar overig nieuws